Uleiul de Argan se obtine din fructele arborelui de Argan, care creste in salbaticie in regiunea Agadir, Essaouira si Taroudant din Maroc. Din pacate este pe cale de disparitie, devenind cel mai rar arbore din lume, motiv pentru care a intrat sub protectia UNESCO, datorita propietatilor deosebite ale fructelor sale.

Un arbore produce de la 10 la 30 kg de fructe si sunt necesare cca. 38 kg pentru a produce 1 litru de Ulei de Argan.
Metoda traditionala
marocana de obtinere
a Uleiului de Argan
Argania Spinosa sau copacul de
Argan, creste in mod salbatic pe dealurile unei regiuni restranse din
sudul Marocului. Cea mai mare
parte a productiei de Ulei de Argan
se realizeaza in cooperativele
rurale unde lucreaza in majoritate
femei. Ele asigura mentinerea unei
traditii milenare: Uleiul de Argan
presat manual.


Uleiul
de Argan

 
Uleiul de Argan este cel mai bogat ulei vegetal in vitamina E, (de doua ori mai bogat decat uleiul de masline), acizi grasi esentiali (acidul oleic - Omega 9 si acidul linoleic - Omega 6), fenoli, cel mai bogat ulei vegetal in antioxidanti, se foloseste ca ulei cosmetic alimentar si medicinal.